Adım adım resiğmlerle çikolatalı dondurma nasıl yapılır
Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır
Yaz aylarının en serinletici, damaklarda buz gibi bir serinlik tadı bırakan bir serinletici. En doğal dondurmayı evinizde hazırlamanız için sizinle pratik bir yöntem paylaşıyoruz. Dondurmanın yapılışını öğrenin ve yaz boyu çeşit çeşit dondurmalar hazırlayarak sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

Dondurma yapımında kullandığınız sütün kaliteli ve günlük olması önemlidir. Tercihen keçi veya manda sütü kullanılmalıdır. Laktoz alerjisi olanlar Hindistan cevizi sütünü tercih edebilirler.

Dondurma yaparken kullanılan tencerenin emaye, bakır veya çelik olması gerekir. Alüminyum tencereler sütün rengini karartır.

Dondurmayı pişirirken sürekli karıştırmak önemlidir. Bu şekilde en az 10 dakika kıvam alana kadar kaynatmak gerekir.

Dondurmayı buzluğa koyduktan sonra ara sıra dondurma kaplarını kontrol edip iyice karıştırın. Böylece donan yerler ile donmayan kısım iyice karıştırılmış olur ve sakız gibi uzayan bir hal alır.

Sık sık karıştırılmayan dondurmalarda buzlaşmalar meydana gelit ve dondurmanın tadını bozar.

Afiyet olsun.
Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır
Yaz aylarının en serinletici, damaklarda buz gibi bir serinlik tadı bırakan bir serinletici. En doğal dondurmayı evinizde hazırlamanız için sizinle pratik bir yöntem paylaşıyoruz. Dondurmanın yapılışını öğrenin ve yaz boyu çeşit çeşit dondurmalar hazırlayarak sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

Dondurma yapımında kullandığınız sütün kaliteli ve günlük olması önemlidir. Tercihen keçi veya manda sütü kullanılmalıdır. Laktoz alerjisi olanlar Hindistan cevizi sütünü tercih edebilirler.

Dondurma yaparken kullanılan tencerenin emaye, bakır veya çelik olması gerekir. Alüminyum tencereler sütün rengini karartır.

Dondurmayı pişirirken sürekli karıştırmak önemlidir. Bu şekilde en az 10 dakika kıvam alana kadar kaynatmak gerekir.

Dondurmayı buzluğa koyduktan sonra ara sıra dondurma kaplarını kontrol edip iyice karıştırın. Böylece donan yerler ile donmayan kısım iyice karıştırılmış olur ve sakız gibi uzayan bir hal alır.

Sık sık karıştırılmayan dondurmalarda buzlaşmalar meydana gelit ve dondurmanın tadını bozar.

Afiyet olsun.