Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Muhammed

Moderator
Yönetici
Moderatör
Üye
“Allah katında amellerin en makbul olanı hangisidir?”
93
“Allah katında amellerin en makbulü az da olsa devam üzere yapılanıdır.”

( Buhârî, İman 32; Müslim, Müsafirîn 215-218, Münafıkın, 78)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Günün Hadisi Şerifi
Ey cemaat Siz gücünüzün yettiği işlere bakın. (Müslim, Müsafirin, 215)

Bu Günün Hadisi.

Bu doğru olan sözü bir cin elde eder ve dostunun kulağına fısıldar. O da buna yüz yalan katar.
(Müslim, Selam, 122

Hazreti Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor:

Allah buyurdu: 'Kim veli bir kuluma düşmanlık ederse, ben de ona savaş açarım. Kulum bana, kendisine farz kıldığım ibadetlerden daha sevimli bir şeyle yaklaşmaz. Kulum bana nafile ibadetlerle de yaklaşmaya devam eder. Nihayet onu severim. Ben kulumu sevince de artık onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı mesabesinde olurum. Diliyle de her ne isterse muhakkak onları kendisine ihsan ederim. Bana sığınmak isteyince de onu korurum...'
Buhari, Rikak, 38

Kim benim üzerime yalan uydurursa, cehennemdeki yerini hazırlasın.

(Buhari, İlim, 38; Müslim, Zühd, 72; Ebu Davud, İlim, 4; Tirmizi, Fiten, 70)

Şüphesiz Allah'ın yüz rahmeti vardır. Onlardan bir rahmeti ins, cin, hayvanlar ve böcekler arasına indirmiştir, işte onlar bu sebeple birbirine şefkat eder; bu sebeple birbirlerine acırlar. Vahşi, yavrusuna bu sebeple merhamet eder. Allah doksan dokuz rahmeti geriye bırakmıştır. Onlarla kıyamet gününde kullarına rahmet edecektir.
(Müslim, Tevbe, 19)

Haram apaçık bellidir, helal de apaçık bellidir. Bu ikisi arasında şüpheli olanlar vardır. Kim şüpheli şeylerden kaçınırsa, dinini korumuş olur.
(Buhârî, Îmân 39, Büyû' 2; Müslim, Müsâkat 107, 108)

"Kim çirkin bir söz söylemeden ve günah işlemeden hac ederse, annesinden doğduğu gündeki (gibi temiz ve masum) hale geri döner.
(Buhari, Hac 4)

Birbirinize buğz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka çevirmeyin; ey Allah'ın kulları, kardeş olun. Bir müslümana, üç günden fazla (din) kardeşi ile dargın durması helal olmaz.

(Buhari, Edeb, 57, 62)

Hiçbir Müslüman yoktur ki, içinde günah ve akrabayla münasebeti kesme isteği olmayan bir şeyi Allah'tan istesin de, Allah ona bunu şu üç şekilden birisiyle vermesin:

Ya hemen o kulun isteği yerine getirilir
Yahut Allah kulun isteğini ahirete saklar
Ya da dilediğinin dengi bir kötülüğü ondan savuşturur.

Orada bulunanlar dediler: O halde çok dua edelim!.. Hz. Peygamber buyurdu ki,
Allah da kabul eder!
(Ahmed b. Hanbel, Müsned, III/18)

“Her göz yabancı bir kadına bakarak göz zinası işlemiştir. Bir kadın da güzel kokular sürünerek erkeklerin yanından geçerse, o da aynen bakan erkekler gibi zina etmiş gibidir.”

(Tirmizi, Edeb, 35; Darimî, İstizan, 27)

"Sizden biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Çünkü hurmada bereket vardır. Eğer hurma bulamazsa, su ile açsın. Zira su temizleyicidir.

(İbni Mâce, Sıyam 24; Ebû Dâvud, Savm 21)

“Kıyamet gününde güneş insanlara bir mil mesafe kalıncaya dek yaklaştırılır.”
(Müslim, Cennet, h: 2864)

“Bir gün Hz. Peygamber (a.s.m) evinden çıkıp mescide gitti. Orada iki grubun oluşturduğu iki halka gördü. Onlardan birisi Kur’an okuyor ve Allah’a dua ediyordu. Diğeri ilim öğreniyor ve ilim öğretiyordu. Bunları gören Hz. Peygamber (a.s.m) şöyle dedi:

‘Bunların her ikisi de hayır üzeredir; şunlar Kur’an okuyor, Allah’a dua ediyorlar. Allah dilerse istediklerini verir, dilerse vermez. Bunlar ise, ilim öğreniyor ve ilim öğretiyorlar; ben de ancak bir muallim (öğretmen) olarak gönderildim.’ dedi ve onlarla birlikte oturdu.”
(İbn Mace, Mukaddime, 17

“En büyük şehit zalim bir hükümdarın yanında hakkı haykırdığı için şehit edilen kimsedir.”
(Tirmizi, Ahkam, 4)

"Bir zaman gelecek, kişinin helâki, ailesinin ve çocuklarının elinden olacaktır. Bunlar onu, fakirlikle ayıplar ve gücünün yetmeyeceği şeyleri kendisinden isterler. Adam bu sebeple, tehlikeli (haram ve gayrimeşrû) işlere girer. Neticede dini gider ve kendisi de helâk olur."
(Beyhakî, Zühd, II/183)

“Allah Teala kıyamet günü teraziler kor: Namaz kılanlar getirilir ve ücretleri tartılarak kendilerine tastamam verilir. Zekât verenler getirilir, bunların da ücretleri tartılarak tastamam verilir. Sonra belâlara uğramış olanlar getirilir, bunlar için ne bir terazi kurulur, ne de defterler açılır. Bunların ücretleri kendilerine sağanak yağmuru gibi bol bol verilir."
( Deylemi, V/8829)

“Allah'a dua eden herkese Allah cevap verir. Bu cevap ya dünyada peşin olur ya da ahirete saklanır. Yahut da dua ettiği miktarca günahından hafifletilmek suretiyle olur. Yeter ki günah talep etmemiş veya sıla-ı rahmin kopmasını istememiş olsun ya da acele etmemiş olsun.”
(Tirmizî, Daavât 145)

Günün Hadisi
Zenginlik; mal çokluğu ile değil, göz tokluğu iledir.

(Buhârî, "Rikâk", 15)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri