Kışın Vucudumuzu Isıtacak Hastalıktan Koruyacak Kış Sebzeleri
Kış demek, sıcacık evlerde, zengin sofralarda uzun ve neşeli vakitler geçirmek demektir. Kışın soğuk günlerinde içinizi ısıtmaya yardım edecek çorba ve yemekler için lezzetli kış sebzelerinden yardım alabilirsiniz.
Yüksek besin kaynağıyla öne çıkan kış sebzeleri, sizleri soğuğun etkilerinden ve hastalıklardan en iyi şekilde koruyacaktır. Sebzeleri, salatalarda, sulu yemeklerde ya da pilavlara katarak, çok farklı tarifler eşliğinde tüketebilmek mümkündür. Mevsiminde tüketeceğiniz taze kış sebzeleri hem damak tadınız hem de sağlınız için en iyi seçim olacaktır.
Zengin yemek kültürümüzdeki kış tarifleri, mevsime özgü sebzelerle dolup taşar. Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için adeta bir cennet olacak kış sofraları, bağışıklık sistemini de güçlendirecektir.
Kışın ekilen sebzeler ile yaz sonundan itibaren ekilip kışın tüketilen sebzeler, birçok yemeğin en çok kullanılan malzemeleri arasında yer almaktadır. Kışın hangi sebzeler ekilir diye soracak olursanız turp ve sarımsak ilk akla gelen cevaplar olacaktır. Sonbahar ve yaz mevsiminde ekimine başlanan birçok ürün de kış aylarına doğru hasat vermektedir.
Havuç, lahana ve ıspanak gibi sebzeler kışın önemli gıda kaynakları arasındadır. İçerdikleri vitamin ve minerallerle her evde sıkça pişirilen bu sebzeler, yemeklerin lezzetinin de artmasını sağlar.
Kış demek, sıcacık evlerde, zengin sofralarda uzun ve neşeli vakitler geçirmek demektir. Kışın soğuk günlerinde içinizi ısıtmaya yardım edecek çorba ve yemekler için lezzetli kış sebzelerinden yardım alabilirsiniz.
Yüksek besin kaynağıyla öne çıkan kış sebzeleri, sizleri soğuğun etkilerinden ve hastalıklardan en iyi şekilde koruyacaktır. Sebzeleri, salatalarda, sulu yemeklerde ya da pilavlara katarak, çok farklı tarifler eşliğinde tüketebilmek mümkündür. Mevsiminde tüketeceğiniz taze kış sebzeleri hem damak tadınız hem de sağlınız için en iyi seçim olacaktır.
Zengin yemek kültürümüzdeki kış tarifleri, mevsime özgü sebzelerle dolup taşar. Sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için adeta bir cennet olacak kış sofraları, bağışıklık sistemini de güçlendirecektir.
Kışın ekilen sebzeler ile yaz sonundan itibaren ekilip kışın tüketilen sebzeler, birçok yemeğin en çok kullanılan malzemeleri arasında yer almaktadır. Kışın hangi sebzeler ekilir diye soracak olursanız turp ve sarımsak ilk akla gelen cevaplar olacaktır. Sonbahar ve yaz mevsiminde ekimine başlanan birçok ürün de kış aylarına doğru hasat vermektedir.
Havuç, lahana ve ıspanak gibi sebzeler kışın önemli gıda kaynakları arasındadır. İçerdikleri vitamin ve minerallerle her evde sıkça pişirilen bu sebzeler, yemeklerin lezzetinin de artmasını sağlar.