Sağliğa dair nasihatlar
Et ve et mâmullerini güvenilir yerden satın almalıyız.
Yumurtayı pişirmeden önce mutlaka yıkamalıyız.
Çiğ et, yumurta ve kümes hayvanlarının etlerine dokunduktan sonra ellerimizi sabunlu su ile yıkamalıyız.
Kıyma ile yapılan yemeklerin iyice piştiğinden emin olmalıyız.
Sebze ve meyveleri bol su ile iyice yıkamalıyız.
İçme suyunu güvenilir kaynaklardan satın almalıyız.
Tırnaklarımızı kısa ve temiz tutmalı. Ellerde yara, kesik vb. varsa su geçirmeyen bandajla kapatılmalı. Elleri sık sık, sabun ve bol su ile yıkamalıyız.
Elleri ve parak aralarını en az 20 saniye iyice sabunlu su ile yıkalamı.
Et ve et mâmullerini güvenilir yerden satın almalıyız.
Yumurtayı pişirmeden önce mutlaka yıkamalıyız.
Çiğ et, yumurta ve kümes hayvanlarının etlerine dokunduktan sonra ellerimizi sabunlu su ile yıkamalıyız.
Kıyma ile yapılan yemeklerin iyice piştiğinden emin olmalıyız.
Sebze ve meyveleri bol su ile iyice yıkamalıyız.
İçme suyunu güvenilir kaynaklardan satın almalıyız.
Tırnaklarımızı kısa ve temiz tutmalı. Ellerde yara, kesik vb. varsa su geçirmeyen bandajla kapatılmalı. Elleri sık sık, sabun ve bol su ile yıkamalıyız.
Elleri ve parak aralarını en az 20 saniye iyice sabunlu su ile yıkalamı.