Bu islam düşmanı papaza nasıl cevap vermeliyim

akyuzali3481

Üye
Üye
Youtube da bir türk papaz müslümanların kafasını karıştırmak için 5 dakkalık bir video hazırlamış Aynen şöyle konuşuyor

Eğer incil ve tevrat değiştirilmişse kuran onları uyarmazmıydı bunlar değiştirilmiştir diye onun yerine niye örnek veriyor niye tevrata ve incile atıfta bulunuyor ve ona güvenmeleri konusunda uyarmıyor
Ali imran da 3.pararafta "sana onların ellerindekileri tasdik eden kuranı indirdik" yazar.

Arafta 157.pararafta "Onlar ellerindeki (tevrat ve incil) yazılı
buldukları resule o ümmi peygambere uyan kimselerdir diye yazar

.Öncelikle sorum şu bu adama nasıl bir
cevap yazayımki fitnesinden dönsün. İkinci olarak
Ben youtubeda böyle ateist -din düşmanı videoları bulup daha sonradan bilenlere danışıp cevap yazıyorum.Ama bilgim az olduğu için çoğu zaman zorlanıyorum.Ama dini görev olduğu için yapmak zorunda olduğumu biliyorum
burdaki bilgili alim abilerimden
Allah rızası için ricam bunu bir cihat olarak görüp mümkünse günde 10 dakkalarını ayırabilirlerse .Bunun gibi birçok fitneci ve islam düşmanının sesi kesilir ben buna şahid oldum önceden (azıcık bilgimle bile) .
Benim tek başıma yetişmem mümkün değil.Vaktiniz yoksada en azında bu soru için ne cevap yazmaqlıyım söylermisiniz.Video linki bu

Öncelikle güzel konu seçimi.Allah Razı Olsun.Söyle desek olur mu?Bende siz kadar İslamiyette dolu değilim.Bilgimin kısıtlılığı ile sunu diyebilirim.Son Kitap Kur'an-ı Kerim uyarıcı olarak gönderilmiştir.O adam farkında olmadan zaten KUR'an-ı Kerimin uyardığından bahsediyor ama farkında değil.

Kendisinde hiçbir şüphe bulunmayan bu Kitab’ın indirilişi, âlemlerin Rabbi tarafındandır. (SECDE suresi 2. ayet)

Ramazan ayı... İnsanlar için hidayet olan, doğru yolu ve (hak ile batılı birbirinden) ayıran apaçık belgeleri (kapsayan) Kur'an onda indirilmiştir. (BAKARA suresi 185. ayet)

Onlar hâlâ Kur'an'ı iyice düşünmüyorlar mı? Eğer o, Allah'tan başkasının katından olsaydı, kuşkusuz içinde birçok aykırılıklar bulacaklardı. (NİSA suresi 82. ayet)

Ben başka bir forum da daha sordum adam küfür etmekten beter etti "sen öğrenmene bak bunlarla uğraşma boşver " dedi hoca .iyi güzelde Bunlar müslümana sekerat anında da gerekmez mi ?Ayrıca insan hem yaptıklarından hem YAPMADIKLARINDAN sorumlu .Ben yapmasam ,o yapmasa kim yapıcak diye düşünüyorum.Allah razı olsun.Ayrıca bu mesaj vesile olsun .Kafirler ateistler dinsizler her fırsatta Allah'a dine peygambere dil uzatıyorlar.banane diyen hocalar ilgilenmem uğraşamam diyen müslümanlar bilsin ki hepimiz sorumluluk altına giriyoruz Allahın dini için mücadele etmeyerek.Ben youtube da bunlarla uğraşmaya devam edicem Bildiğimi anlatıcam bilmediğimi sorup öğrenip yine anlatıcam Allah razı olsun kardeş

Geri