S
spacenet
Guest
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Gazze'de her geçen gün şiddetini artıran saldırılar hayatı felç ederken, Kardeşeli Derneği bu zorlu koşullar altında insanlık adına mücadeleyi sürdürüyor. Son günlerde paylaşılan görüntülerde, yıkılmış binaların arasında kurulan yardım alanlarında sıcak yemek dağıtımı yapıldığı görülüyor. Dumanların yükseldiği, sirenlerin sustuğu her an, gönüllüler bir umut taşıyor ellerinde.
"Güvende değiliz ama umudumuz var"
Gönüllü ekipler, her an hedef olma tehlikesine rağmen, çocuklara, kadınlara ve yaşlılara yemek ulaştırmak için var gücüyle çalışıyor. Patlama seslerinin eksik olmadığı sokaklarda, kazanlar kaynıyor; sadece karınlar değil, yürekler de ısınıyor. Gazzelilerin gözlerindeki minnet, bu çabanın sessiz ama derin yankısı oluyor.
Savaşın ortasında hayatı yaşatmak
Her gün yüzlerce kişiye sıcak yemek ulaştıran Kardeşeli Derneği, savaşın en karanlık anlarında bile hayata tutunmanın yollarını arıyor. Enkazların arasında kurulan bu sofralar, yalnızca açlığı değil, umutsuzluğu da bastırıyor. Çatılar yıkılsa da dayanışma dimdik ayakta duruyor.
Yıkıntılar içinde direnişin simgesi: Bir tabak yemek
Kameralara yansıyan görüntülerde, büyük yıkıma uğramış sokaklarda gönüllülerin kazanlarla yemek taşıdığı anlar yer alıyor. Uzun kuyruklarda bekleyen Gazzeliler için bu yemekler, sadece bir öğün değil; hayatta kalmanın, görülmenin, unutulmadıklarının işareti. Her dağıtılan tabak, bir parça umut; her sunulan ekmek, insanlığa dair bir iz.
Türkiye’den uzanan yardım eli
Dernek yetkilileri, bu yardım faaliyetlerinin Türkiye halkının desteğiyle sürdürüldüğünü belirtiyor. Her bağış, Gazze sokaklarında yankılanan bir iyilik sesi oluyor. Ramazan iftarlarından günlük sıcak yemek servisine, barınmadan hijyen desteğine kadar birçok alanda yardım ulaştırılıyor. Gönüllüler, “Sadece yemek değil, moral ve yaşam enerjisi taşıyoruz” diyerek, yardımın manevi boyutuna da dikkat çekiyor.
"Bu sofraları birlikte kuruyoruz"
Gazze halkı, Türkiye'den gelen destekleri şükranla karşılıyor. "Bu sofralar, kardeşlik bağlarımızın bir göstergesi" diyerek hem minnettarlıklarını dile getiriyorlar hem de yalnız olmadıklarını hissediyorlar. Derneğin gönüllüleri, “Biz burada sadece gıda değil, umut dağıtıyoruz” sözleriyle çalışmalarının özünü özetliyor.
Gazze susarsa insanlık da susar
Kardeşeli Derneği, Gazze’deki yardım faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor ve herkesi bu mücadeleye ortak olmaya çağırıyor. Dernek tarafından yapılan açıklamada, “Gazze yalnız bırakılırsa, insanlığın vicdanı susar. Bu sessizliği birlikte bozmalıyız” deniliyor.
İyilikle büyüyen bir direniş
Kardeşeli, sadece acil gıda desteğiyle değil; barınma, hijyen, çocuklara yönelik ihtiyaç paketleri gibi birçok alanda da yardım ulaştırıyor. Ancak bu yardımın sürdürülebilir olması için daha fazla desteğe ihtiyaç duyuluyor. Koordinatörler, “İnsanlar temel ihtiyaçlara bile erişemiyor. Her bağış, burada bir canın hayata tutunması demek” sözleriyle destek çağrısını yineliyor.