Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌹Hayat veren de O, öldüren de O’dur. Gece ile gündüzü aksamadan peş peşe getiren de O’dur. Hâlâ aklınızı başınıza almayacak mısınız? Müminûn / 80. Ayet 🌹

Bakara / 183. Ayet

Kunut duasını bilmeyen bir kimse ne yapar?

Admin

Administrator
Yönetici
Admin
Kunut duasını bilmeyen bir kimse ne yapar?

Hanefılere göre, vitir namazının üçüncü rekatında kunut yapmak vaciptir. Kunutta tekbir alınır ve kunut duaları olarak bilinen “Allahümme inna neste’ınuke” ve “Allahümme iyyake na’büdü” duaları okunur (İbn Ebı Şeybe, el-Musannef, III, 245; Tahavı, Şerhu me‘ani’l-asar, I, 249; İbn abidın, Reddü’l-muhtar, II, 442). Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbena atina” duasını okur veya üç defa “Allahümmeğfir lı” demekle yetinir.
Şafiı ve Malikılere göre ise, sabah namazının ikinci rekatında, rükudan sonra kunut yapılır. Sabah namazında kunut yapmak Şafiılere göre sünnet, Malikılere göre ise müstehaptır. Şafiı veya Malikı mezhebine mensup imamın arkasında sabah namazı kılan Hanefı bir kimse, dilerse kunut duasına katılır, dilerse sessizce bekler (Merğınanı, el-Hidaye, II, 32,33).
Kaynak: Diyanet Fetva Kurulu
 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri