Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🌹Hayat veren de O, öldüren de O’dur. Gece ile gündüzü aksamadan peş peşe getiren de O’dur. Hâlâ aklınızı başınıza almayacak mısınız? Müminûn / 80. Ayet 🌹

Bakara / 183. Ayet

Teravih Namazı Nasıl Kılınır?

Admin

Admin

Administrator
Yönetici
Admin
Teravih Namazı Nasıl Kılınır?

822

Teravih namazı nasıl kılınır? Teravih namazı kaç rekattır? Teravih namazının erkekler ve kadınlar için nasıl kılındığını yazılı, resimli ve videolu anlatım olarak aşağıda bulabilirsiniz.
Teravih namazı hakkında hadisler ve teravih namazının kılınışı...

TERAVİH NAMAZI HAKKINDA HADİSLER
Hz. Peygamber buyurur: “Yüce Allah Ramazan’da orucu farz kıldı, ben de (teravih) namazını sünnet kıldım.” (İbn-i Mace, Salat, 173)

“Kim, inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Ramazan gecelerini ihya ederse, geçmiş günahları affolunur.” (Buharı, Teravih, 46)

Ayşe validemiz şöyle anlatır:

“Allah Resulü, Ramazan ayında bir gece mescidde nafile namaz kılmıştı. Birçok kimse de ona iktida ederek namaz kıldı. Sabah olunca ashab, «Resulullah geceleyin mescidde namaz kıldı.» diye konuştular. Efendimiz ertesi gece de namaz kıldı. Halk, yine bunu konuştu; katılanların sayısı da iyice arttı. Üçüncü veya dördüncü gece insanlar yine toplandı. Öyleki mescit, onları alamayacak hale gelmişti. Ancak Resul-i Ekrem bu gece yanlarına çıkmadı. Sabah olunca Efendimiz:

«Yaptığınızı gördüm. Yanınıza çıkmaktan beni alıkoyan şey, namazın sizlere farz oluvermesinden korkmamdır.» buyurdu.” (Buharı, Teravih, 1; Müslim, Müsafirın, 177)

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKATTIR?
Teravih Namazı 8 rekattan 20 rekata kadar kılınabilir.

TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?
Ramazan geceleri yatsı namazından sonra ve vitir namazından önce kılınır.

2 REKAT TERAVİH NAMAZININ KILINIŞI
1. Rekat

"Niyet ettim Allah rızası için Teravih Namazı kılmaya" diye niyet ederiz. Eğer imam ile birlikte kılıyorsak "Niyet ettim Allah rızası için Teravih Namazı kılmaya uydumhazır olan imama" deriz. Cemaatle namaz nasıl kılınır bilgi tıklayınız...
"Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız.
Subhaneke'yi okuruz.
Euzü-besmele çekeriz.
Fatiha okuruz.
Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir ayet okuruz.
Rüku'ya gideriz.
Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar secdeye gideriz.
2. Rekat

Ayağa kalkarak kıyama dururuz.
Besmele çekeriz.
Fatiha okuruz.
Kur'an'dan en az, kısa üç ayet veya üç ayet miktarı uzun bir ayet okuruz.
Rüku'ya gideriz.
Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar secdeye gideriz.
Oturarak Ettahiyyatu ve Allahumme salli, Allahumme Barik ve Rabbena dualarını okuruz.
"Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah" diye sağa ve sola selam vererek namazı tamamlarız.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri