Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Günün Hadisi
(Mirac gecesi) Resûlullah'a (s.a.s.) üç şey verilmiştir: Beş vakit namaz ve Bakara sûresinin son ayetleri verilmiş, ümmetinden Allah'a şirk koşmayanların büyük günahları affedilmiştir.
Günün Hadisi
Kul (Âdemoğlu)"malım, malım"deyip durur. Halbuki malından sadece şu üçü onundur: Yiyip tükettiği, giyip eskittiği ve sevap için sadaka verdiği. Geri kalan malını ise kendisi bu dünyadan giderken mirasçılarına bırakır.
Günün Hadisi
(Mirac gecesi) Resûlullah'a (s.a.s.) üç şey verilmiştir: Beş vakit namaz ve Bakara sûresinin son ayetleri verilmiş, ümmetinden Allah'a şirk koşmayanların büyük günahları affedilmiştir.
Günün Hadisi
Akıllı kişi, nefsine hâkim olan ve ölüm sonrası için çalışandır. Âciz kişi ise nefsini heva hevesine tâbi kılan, sonrasında da Allah'tan dileklerde bulunup duran ve bunu yeterli görendir.
Günün Hadisi
Müminler; birbirine merhamette, birbirini sevmede ve birbirine yardım etmede; tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları ona yardım etmek için çabalarken, uykusuzluk ve yüksek ateş ile tepki veren bir bedene benzer.
Kendisine bir ikramda bulunulan kişi, imkân bulduğu takdirde karşılığını versin. Bulamazsa (o iyiliği yapana) iltifat etsin çünkü o böylece şükran borcunu yerine getirmiş olur. İyiliği gizleyen ise nankörlük etmiş olur.
“Her yapılan iyilik sadaka sevabı kazandırır. Kardeşini güler yüzle karşılamak bir iyilik olduğu gibi kendi kabından ihtiyacı olan bir şeyi kardeşinin kabına boşaltmakta bir iyilik olup sadaka sevabı kazandırır.” ((Tirmizi, “Birr”, 45))